Sklerosering - Kärl­behandling

Vikor Klinik behandlar kärlspindlar och lättare åderbråck i Göteborg och Jönköping
Läs mer nedan.


Boka Jönköping Boka Göteborg

Sklerosering, injektions­behandling av kärlspindlar och åderbråck

Ett enkelt sätt att behandla kärlspindlar samt lättare åderbråck. Behandlingen går snabbt och är nästintill helt smärtfri. Man kan återgå till sitt vanliga liv i princip direkt efter behandlingen med några mindre restriktioner.

Hur går det till?

Vi börjar med en undersökning / konsultation där vi går igenom dina besvär och tittar på kärlen som du vill få behandlade. Det här är inte den effektivaste metoden för alla. Om vi bedömer att du kan bli hjälpt med injektionsbehandlingen gör vi tillsammans en plan för din behandling. Vid behandlingstillfället injiceras Aetoxysklerol i flytande eller skumform i berörda kärl. Detta irriterar kärlväggarna och får dem att dra ihop sig. När flödet i kärlen upphör kommer det förtvina och försvinna. Injektionen sker med en mycket tunn nål som sticks in i kärlet som ska behandlas. Själva injektionen är inte smärtsam men det kan svida något.

Yttre kompression, stödstrumpor och elastisk binda hjälper till att öka effektiviteten. Behandlingen tar cirka 10-20 minuter. Ofta kan flera behandlingar behövas för att nå önskvärt resultat, beroende på ditt ursprungsläge. I vissa fall kan enskilda behandlingstillfällen vara tillräckligt.

Efter Behandlingen

Du rekommenderas att vila från träning i två till tre dagar efter injektionen. Du ska inte exponera den behandlade ytan för sol två veckor efter behandlingstillfället då detta kan orsaka missfärgning av huden.

Använd gärna stödstrumpor första veckan efter behandlingen. Ådernäten kan bli mer framträdande direkt efter behandlingen och variera i färg från rött, till blått, sedan brunt för att slutligen blekas bort inom 6-8 veckor. Full läkning tar ca 6 månader. Det går inte att garantera att alla kärl försvinner och nybildning av ådernät kan uppkomma om du har ärftlighet för det. Hos vissa kan injektionerna behöva upprepas med några års mellanrum även om hållbarheten av behandlingen generellt sett är lång. För bästa resultat bör sklerosering underhållas efter behov hos varje individ.

Följ @vikorklinik PÅ sociala medier

Coolsculpting
Juvederm
Belkyra
Profhilo fillerbehandlingar
Vi är certifierade av estetiska injektionsrådet